Hvis strømmen går, så forsvinder vandet.

10. december 2022

Vinteren står for døren, og vi skal bruge energi med omtanken. 

Da den nationale beredskabssituation vedrørende elforsyningen er hæve, har Energistyrelsen meddelt at kontrollerede nedlukninger af elforsyningen i mindre områder (brownouts) kan komme på tale.  

Dette kan betyde, at vandværket og vandværkets leverance til forbrugere kan blive berørt og at du ikke har vand i hanen i en periode. 

Et brownout vil forventeligt være i en varighed af maksimalt to timer.  

Ved et brownout er det vigtigt, at du ikke ringer til vandværket. Vandværket er nemlig i nødberedskab og vi har travlt med at sikre, at vandforsyningen kommer op at køre igen, hurtigst muligt.  

Et evt. varsel ved et brownout vil være meget kort og vi vil muligvis ikke have mulighed for at varsle jer via sms eller hjemmeside. 

Det er også vigtigt at telefonnettet ikke bliver belastet mere end højst nødvendigt.  

Når strømmen kommer tilbage – og vi igen kan sende vand ud til dig – så er det vigtigt at huske på at systemet skal op at køre igen og der kan være et stort behov for vand flere steder i forsyningsområdet. 

Du kan opleve et midlertidigt lavere vandtryk og eventuelt brunt vand fra vandhanen. Brunt vand skyldes okker, og det er ikke farligt. Lad vandhanen løbe, og når vandet har en normal farve, er okkeren skyllet ud.   

Det skal nævnes, at det ikke er sikkert at brownouts vil komme på tale, det kommer an på hvor presset det nationale elnet er hen over vinteren.  

Hvis I har interesse, kan I finde information på Energistyrelsens hjemmeside. FAQ om energisituationen | Energistyrelsen (ens.dk)